Αυτές ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο ισχυρός άντρας της ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

Το «παρών» στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου έδωσε ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος, σε μια συνάντηση με έντονο ενδιαφέρον και ξεκάθαρο επίκεντρο το θέμα της διακοπής των βίντεο ανάλυσης διαιτητικών φάσεων από τον Στεφάν Λανουά. Η συγκεκριμένη απόφαση της ΚΕΔ έχει προκαλέσει αντιδράσεις και άνοιξε νέο κύκλο συζητήσεων γύρω από τη διαφάνεια στη διαιτησία της Super League.

Ο ισχυρός άνδρας της Ένωσης τοποθετήθηκε με σαφή τρόπο, δίνοντας το δικό του στίγμα για τη συνολική εικόνα της ελληνικής διαιτησίας. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα παράπονα που έχει εκφράσει ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα.

Ολυμπιακός: Το «νέο Καραϊσκάκη» και το μεγάλο όραμα του Μαρινάκη
Ολυμπιακός: Το «νέο Καραϊσκάκη» και το μεγάλο όραμα του Μαρινάκη

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Αν ο Ολυμπιακός έχει παράπονα από την διαιτησία, η ΑΕΚ πρέπει να βγει με τις σημαίες στο Σύνταγμα. Αν ήταν να έρθουμε εδώ για να αναλύσουμε φάσεις τότε εμείς θα χρειαζόμασταν τρεις ώρες. Έχουμε δέκα ακυρωμένα γκολ . Αποκορύφωμα το μαϊμού – πέναλτι στο Κηφισιά – ΑΕΚ που ήταν μόνο στην σφαίρα της φαντασίας των διαιτητών και το ακραία αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Γιόβιτς στο Λάρισα – ΑΕΚ.

Τι άλλο να πούμε; Ό,τι η ΑΕΚ έχει πάρει 230% περισσότερες κάρτες σε σχέση με τον Ολυμπιακό.

Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, είναι αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών ομάδα να μην έχει πάρει πέναλτι στο πρωτάθλημα όλη την σεζόν, 2024-25. Χωρίς να σημαίνει ότι η περσινή μας κάκιστη πορεία είχε αιτία την διαιτησία.

Ο Ολυμπιακός μας είπε όλες τις φάσεις που αδικήθηκε κατά την άποψη του, αλλά δεν μας είπε γι’ αυτές που ευνοήθηκε. Και τελικά τι προτείνουν για να φτιάξουν τα πράγματα; Επίσης, θέτουν θεμα Λανουά;

Δεν έχει καμία λογική να μην είναι σήμερα εδώ ο κ .Μαρινάκης. Σε άλλη Λίγκα συμμετέχει; Είναι και πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας».

Όσον αφορά το θέμα Λανουά:

«Η ΑΕΚ σήμερα δεν θέτει θέμα Λανουά. Το καλοκαίρι που τελειώνει η θητεία του, τότε να δούμε το θέμα του αρχιδιαιτητή.

Όσα ανάφερε η ΕΠΟ για το περιστατικό με τον Λανουά στην Νέα Φιλαδέλφεια, ήταν φούσκες και μπούρδες. Και αποδείχθηκε στο πειθαρχικό της ίδιας της ΕΠΟ.

Το γεγονός ότι όλοι είναι δυσαρεστημένοι δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι όλα είναι καλά, όπως λέει ο κ. Λανουά… Μπορεί να σημαίνει για παράδειγμα ότι άλλα λέει εκείνος και άλλα κάνουν οι διαιτητές από τηλέφωνα που λαμβάνουν ή από κάποιους Γιαννάκηδες…

Το βίντεο είναι εποικοδομητικό όταν είναι στην ίδια η γραμμή. Όταν όμως η ΚΕΔ χρησιμοποιεί το βίντεο με τέτοιο τρόπο που για την ίδια φάση μια πάει στον Βορρά και μια στον Νότο αυτό είναι καταστροφικό για το ποδόσφαιρο».

Για τον Ιβάν Σαββίδη είπε:

«Άκουσα τον κ. Σαββίδη να μιλάει για έναν Γιαννάκη. Δεν ξέρει ο κ. Σαββίδης οτι υπάρχει και άλλος Γιαννάκης, ο Διαμαντίδης; …Καταλαβαίνω ότι δεν ειναι πολυ καλά τα Ελληνικά σας κ. Σαββίδη, αλλά δεν είπα Διαμαντόπουλος. Είπα Διαμαντίδης. Κι αν δεν τον ξέρετε εσείς τον ξέρει σίγουρα ο πρόεδρος της ΕΠΟ και οι άνθρωποι σας στον ΠΑΟΚ.

Κατηγορήσατε κ. Σαββίδη την ΑΕΚ για τοξικότητα. Ρωτήστε τα παιδιά σας για την φιλοξενία μας στο γήπεδο μας. Είμαστε υπόδειγμα φιλοξενίας στο γήπεδο μας σε σχέση με οποιαδήποτε ομάδα Σούπερ Λιγκ. Για όσα είπατε για τα αποδυτήρια κ. Σαββίδη ξεχνάτε ότι αθωώθηκα από το δικαστήριο της ΕΠΟ.

Όπως αθωώθηκα από τα όργανα της ΕΠΟ που αναγνωρίζουν τις αρχές και τις αξίες μου, για κάθε προσπάθεια που έγινε να συνδεθώ με φαινόμενα τοξικότητας. Αντίθετα τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ άφησαν τον προπονητή της ομάδας σας 75 μέρες εκτός πάγκων. Θα γραφτεί στην ιστορία ότι έμεινε 75 μέρες συνολικά εκτός πάγκων ο προπονητής του ΠΑΟΚ».

Thrylos24.gr

To thrylos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Ολυμπιακού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του «ερυθρόλευκου» οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Thrylos24.gr, Το Νο.1 «ερυθρόλευκο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Ολυμπιακού.