Οι ερυθρόλευκοι την εφετινή χρονιά έχουν κερδίσει τις 10 από τις 11 φορές που σκόραραν πάνω από 80 πόντους στην Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός, 10 στις 11, που θα πετύχει πάνω από 80 πόντους θα κερδίσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει κερδίσει με λιγότερους (στους 79 τον Παναθηναϊκό, στους 71 την Κίμκι), αλλά όσο χαμηλότερα είναι η επιθετική του παραγωγή, τόσο μειώνονται οι πιθανότητές του για να κερδίσει. Όσο ανεβάζει το σκορ, πολλαπλασιάζονται οι ελπίδες του.

Σε κάποια παιχνίδια, όπως το πρόσφατο στο Μιλάνο, ο Ολυμπιακός επέλεξε να κρατήσει χαμηλά τον αντίπαλό του αλλά και να μην τρέξει για να μην «ανοίξει» τον ρυθμό. Ο Μπλατ σε πολλές περιπτώσεις με την χαρακτηριστική κίνηση του χεριού του, «φρέναρε» τους «ερυθρόλευκους» για να μην τρέξουν, καθώς δεν ήταν υπέρ του να ανοίξει τον ρυθμό σε έδρα αντιπάλου και σε μία από τις καλύτερες επιθέσεις στην Ευρωλίγκα.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Φοβάται τους… 2.000 οπαδούς της Μακάμπι Τελ Αβίβ
Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Φοβάται τους… 2.000 οπαδούς της Μακάμπι Τελ Αβίβ

Όταν όμως ο Ολυμπιακός τρέχει, ανεβάζει ρυθμό και πάει σε ένα παιχνίδια άνω των 80 πόντων, 10 στις 11 φορές θα κερδίσει. Το έκανε με…

Με την Κίμκι/ 87 πόντους

Με την Μπασκόνια/ 85 πόντους

Με τη Μακαμπι/ 88 πόντους

Με τη Ρεαλ/ 88 πόντους

Με τη Μπούντουσνοστ/ 92 πόντους

Με την Εφές/ 88 πόντους

Με τη Γκραν Κανάρια/ 98 πόντους

(Όλες αυτές μέχρι τις 20 Δεκέμβρη)

Με την Μπασκόνια/ 91 πόντους (παράταση, 80 κ.α.)

Με τη Μπούντουσνοστ/ 89 πόντους

Με τη Μπάγερν/ 89 πόντους

* Η μοναδική φορά που έχει σκοράρει πάνω από 80 πόντους, για την ακρίβεια 81 και ηττήθηκε ήταν από την ΤΣΣΚΑ με 81-97 στο ΣΕΦ.

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24