Καιρός: Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την Παρασκευή (16/5), ο καιρός θα είναι άστατος το πρωί σε όλη τη χώρα. Δείτε την αναλυτική πρόβλεψη για όλες τις περιοχές.
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένονται κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, την Παρασκευή.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στις νοτιότερες περιοχές.
Στα βόρεια η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και προβλέπεται ψύχρα για την εποχή, ενώ στα νότια αναμένεται ζέστη. Θα φτάσει το θερμόμετρο τους 18-20 στα βόρεια, 22-26 στις υπόλοιπες περιοχές και έως 31 βαθμούς στα βόρεια παράλια της Κρήτης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα πελάγη 7-8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ στο Ιόνιο, όπου και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.
Στην Αττική προβλέπονται βροχές το πρωί, γρήγορα θα σταματήσουν και από το μεσημέρι θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-26 βαθμούς, νοτιοδυτικοί οι άνεμοι μέχρι 6, και το απόγευμα 7 μποφόρ.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες και βελτίωση μέσα στην πόλη το βράδυ, ενώ στα παραθαλάσσια της Χαλκιδικής θα συνεχιστούν τα φαινόμενα και τη νύχτα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-18 βαθμούς και οι άνεμοι ανατολικοί, και το βράδυ βόρειοι 4-6 μποφόρ.
Πηγή: megatv.com
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.