Νικηφόρα συνέχισε την πορεία του στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός στο τμήμα μπάσκετ Γυναικών, αφού επικράτησε του Ηρακλή.

Νικηφόρα συνέχισε την πορεία του στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός στο τμήμα μπάσκετ Γυναικών. Οι «ερυθρόλευκες» πρωταθλήτριες Ελλάδας επικράτησαν με 74-58 του Ηρακλή στο Ιβανώφειο κλειστό γυμναστήριο, για την 7η αγωνιστική της Α1, με κορυφαία την Χριστινάκη, με 21 πόντους, έξι ριμπάουντ, δύο κλεψίματα και μία ασίστ.

Στο πρώτο ημίχρονο του ματς, τα κορίτσια του Θρύλου δεν είχαν καλό πρόσωπο, αντιμετώπισαν δυσκολίες και βρέθηκαν πίσω (27-19, 34-27) στο σκορ από τον Ηρακλή, αλλά στο δεύτερο, ανέβασαν «στροφές», προηγήθηκαν με +20 (54-74) και έτσι, έφυγαν με ένα σημαντικό «διπλό» από τη Θεσσαλονίκη, πανηγυρίζοντας άλλη μία νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Μπάσκετ Γυναικών: Τα πρώτα φιλικά του Θρύλου
Μπάσκετ Γυναικών: Τα πρώτα φιλικά του Θρύλου

Πιο αναλυτικά, ο Ολυμπιακός «μπήκε» νωθρά στο ματς και βρέθηκε πίσω με 15-6, με την Τόμπιν να μειώνει σε 15-10, με μία εύστοχη βολή (0:28). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 17-10 υπέρ των γηπεδούχων. Ανάλογη η εικόνα και στη δεύτερη περίοδο, αφού οι πρωταθλήτριες Ελλάδας να έμειναν πίσω με οκτώ πόντους (27-19). Η Ράτζα μείωσε σε 28-23, 2:06 για το ημίχρονο, όμως ο Ηρακλής πήρε και πάλι διαφορά +7 (30-23, 32-25). Η Ράτζα μείωσε ξανά (32-27), με ντράιβ και λέι απ (0:21), αλλά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης μπροστά με 34-27.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Θρύλος ανέβασε «στροφές» και ισοφάρισε σε 40-40, με την Χριστινάκη (5:25), ενώ προηγήθηκε για πρώτη φορά (40-42), στο 5:24, μετά από κλέψιμο και καλάθι της Λάμπερτ. Με νέο καλάθι της Χριστινάκη (4:27), οι «ερυθρόλευκες» πήραν προβάδισμα τριών πόντων (41-44), ενώ η Χέμπε (2:06, 1:00) διαμόρφωσε το 53-45 της τρίτης περιόδου! Στο ξεκίνημα (9:17) του τέταρτου δεκάλεπτου, η Χριστινάκη ανέβασε τη διαφορά στο +11 (48-59), με τον Ολυμπιακό να βρίσκει τον καλό του εαυτό και να φτάνει στο +20 (54-74), με δύο βολές της Χέμπε (2:34). Ο Ηρακλής μείωσε σε 74-58, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 17-10, 34-27, 48-55, 58-74

Ηρακλής STIHL (ΟνάσογλουΑγγέλου): Αυτζή 7, Γιαπιτζόγλου, Παπαροϊδάμη, Οκόρο 13(1), Τσινασλανίδου 6, Ντίκι 10(1), Γουέστμπρουκ 11, Σιουμουρέκη 4, Γκομπετζισβίλι 5, Αγγελακίδου 2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θάνος Νίκλας): Χέμπε 16(1), Ράτζα 8, Πηλακούτα 2, Σύρρα, Καρλάφτη 3(1), Λάμπερτ 9, Δίελα 1, Χριστινάκη 21(1), Κολλάτου 9(1), Τόμπιν 5

Thrylos24.gr

To thrylos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Ολυμπιακού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του «ερυθρόλευκου» οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Thrylos24.gr, Το Νο.1 «ερυθρόλευκο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Ολυμπιακού.