Ο Ολυμπιακός πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση κέρδισε με 3-0 σετ τον Φοίνικα Σύρου, για τον δεύτερο ημιτελικό των πλέι-οφ της Volleyleague ανδρών, στο κλειστό του ΟΑΚΑ και ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1. Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» θα αναζητήσουν τη νίκη στο ματς του Σαββάτου (04/07, 17:15) κόντρα στην ομάδα της Σύρου, ώστε να σφραγίσουν και τυπικά την πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε κόντρα στον Φοίνικα Σύρου για τον δεύτερο ημιτελικό των πλέι-οφ της Volleyleague ανδρών, σε ματς που διεξήχθη στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Οι Πειραιώτες είχαν ως σκοπό τη νίκη που θα ισοφάριζε την σειρά σε 1-1, έπειτα από την ήττα τους με 3-2 σετ από τους Συριανούς, την περασμένη Τρίτη (30/06). Αντιθέτως, η ομάδα της Σύρου ήθελε τη νίκη που θα της έδινε στην πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος, μιας και η σειρά κρίνεται στις δύο νίκες.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν στο τάραφλεξ για το πρώτο σετ με τους Τερβαπόρτι, Φίνγκερ, Χουσάι, Κουμεντάκη, Πετρέα, Βουλκίδη και λίμπερο Κοκκινάκη, ενώ οι Συριανοί με τους Μπουτσούγιεβιτς, Μήλη, Στερν, Κωστόπουλο, Λινάρδο, Κανέλλο και λίμπερο Βελούδη.

MVP του πρωταθλήματος ο Τζούριτς: «Εδώ που ξεκίνησα, εδώ θα τελειώσω!»
MVP του πρωταθλήματος ο Τζούριτς: «Εδώ που ξεκίνησα, εδώ θα τελειώσω!»

Έφτασε δύσκολα στο 1-0!

Το πρώτο σετ άρχισε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι και να μην αφήνει η μία την άλλη να ξεφύγει σκορ, με αποτέλεσμα πολλές φόρες το προβάδισμα να έχει εναλλαγές, αλλά και να υπάρχουν αρκετές ισοπαλίες. Έπειτα, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που ξέφυγε δύο πόντους μπροστά μετά τον άσο του Κουμεντάκη για το 6-8, με τον Φοίνικα να ισοφαρίζει πολύ γρήγορα σε 8-8 μετά το κακό σέρβις του Κουμεντάκη και το φιλέ του Βουλκίδη. Έκτοτε, το σετ κινήθηκε όπως και στο ξεκίνημά του. Στη συνέχεια η ομάδα της Σύρου με δύο διαδοχικούς πόντους από τους Στερν και Κωστόπουλο επιχείρησε να ξεφύγει από τον Ολυμπιακό (16-4), με το προβάδισμα αυτών των δύο πόντων να κρατιέται μέχρι το 18-16. Από εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν αντίδραση και με τρεις συνεχόμενους πόντους πέρασαν μπροστά με 18-19. Η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ διατήρησε το προβάδισμά της έως το τέλος του σετ και με το μπλοκ άουτ του Βουλκίδη έκανε το 22-25.

«Ερυθρόλευκο» και το δεύτερο σετ!

Δυναμικά μπήκε στο τάραφλεξ για το δεύτερο σετ ο Θρύλος, με τον Τεβαρπόρτι μετά από μπλοκ άουτ να κάνει το 1-4 και να δίνει προβάδισμα τριών πόντων στους Πειραιώτες. Ο προπονητής της ομάδας της Σύρου βλέποντας πως ο Ολυμπιακός είχε βρει ρυθμό κάλεσε τάιμ-άουτ, προκειμένου να του τον αποσπάσει. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη καθώς οι παίκτες του Μουνιόθ ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στη συνέχεια του σετ και κατάφεραν μάλιστα να προηγηθούν με 4-9 μετά το μπλοκ του Βουλκίδη στον Μήλη. Η κυριαρχία των «ερυθρόλευκων» δεν σταμάτησε και ο Φίνγκερ με πλασέ έκανε το 8-14. Για αρκετή ώρα οι πρωταθλητές Ελλάδας διατήρησαν διαφορές άνω των έξι και επτά πόντων, με τον Φοινικά να αντιδράει σχετικά αργά και να μειώνει σε 15-19 με τον Κανέλλο. Όμως, ο Θρύλος με απολυτή σοβαρότητα έφτασε στο 2-0 και στο 20-25 έπειτα από επιτυχημένη επίθεση του Κουμεντάκη.

3-0 και ισοφάριση της σειράς!

Ανάλογο με το ξεκίνημα του πρώτου ήταν αυτό του τρίτου σετ, με τις δύο ομάδες να οδηγούν μαζί το σκορ. Ωστόσο, ο Φοίνικας με δύο διαδοχικούς πόντους από τους Στερν και Κωστόπουλο έφτασε στο 5-3, με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει άμεσα σε 5-5 με τον Κουμεντάκη. Η ομάδα της Σύρου πέρασε και πάλι μπροστά με 8-6, ωστόσο ο Θρύλος αντέδρασε εκ νέου και ισοφάρισε σε 9-9 με τον Φίνγκερ. Έπειτα, το προβάδισμα πέρασε στους «ερυθρόλευκους», αφού ο Μήλης έστειλε την μπάλα άουτ και έκανε το 12-13. Ο Θρύλος, έκτοτε δεν ισοφαρίστηκε και μάλιστα διεύρυνε την διαφορά στους τρεις πόντους (14-17). Το προβάδισμα εν συνεχεία αυξήθηκε και έτσι η ομάδα του Μουνιόθ έφτασε στο 15-20. Οι Πειραιώτες κάνοντας τυπική διαχείριση στους τελευταίους πόντους του σετ επικράτησαν με 19-25 μετά το πλασέ του Κουμεντάκη και πήραν την πολυπόθητη νίκη.

Περισσότερα σε λίγο…

Thrylos24.gr

Ακολουθήστε στο Google News το THRYLOS24 και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από το THRYLOS24